mr nuff

Wednesday, 8 June 2011

bb habis limit

adoi aq bwu jer dpt broadband nih.
time dpt laju jer. dpt jer kat aq bnde alah nih..
aq dolod sne dolod cter cni alih2 daa capai tahap limit.waaa!!
dah lembab jdi nye.huh!!

then aq de laa bce 1 entry nih nk kasi laju bb yg dah abis limit.
tp x jdi aa. aq bce 2 dye tunjuk window xp aq window 7.
alahai..

da bnyak kasi aq cuba.
tataw mne silap ttp x jdi gak bnde alah nih.
mybe IP add aq slap kowt. bleh kata aq daa cuba smua tp x jln gak.

first aq run then taip cdm.
jdi mcm nie...



bnyk kali gak aq cuba kod yg brbeza  tp still x bleh..
ade x spa2 taw mcm mna nak buat??
aq nih x pandai sngat bab2 IT nih.
plez3 tolong aq. bosan laa tenet lembab.huhuhu..

2 comments:

Freaky said...

copy ni ---> c:\windows\system32\ping IP ADDRESS -t

1. buka notepad, paste yang copy tu dan save sebagai broadband.bat kat Desktop

2. Lepas connect broadband, bukak comand prompt dan taip ipconfig

3. Cek IP ADDRESS

4. RIte klik broadband.bat tadi dan tuka IP ADDRESS kepada yang dalam comand prompt tu.

5 siap, tekan CTRL + S untuk save dan run.

6 selagi nak guna, jangan close broadband.bat tu.



Lain kali nak guna, connect berok band dan cek ip address kat command prompt,

lepas tu edit ip address yang broadband.bat tu dan gantikan dengan yang baru..

Wanie said...

wow, paling tak suke run bnde alah ni..
baru tau ad care tuk laju kan berukband..keke

BBQ@Batu Feringhi