mr nuff

Saturday, 18 June 2011

PTPTN diberhentikan???

hari nie tengah suka suki tengok berita tv3 tetiba sampai 
1 berita yang PTPTN akan diberhentikan jika 
seorang peminjam 2 menperolehi PNGK bawah 2.00.
korang rasa wajar ke???


yes!! pada aku semua 2 wajar dilakukan sebab buat 
apa kasi duit kalau malas belajar.(opss agak kasar).
bila dah result teruk macam 2 macam mana nak cari kerja nanti??
last2 bila dah tak kerja macam mana nak bayar balik pinjaman 2.

duit 2 semua adalah cukai yang dibayar oleh rakyat untuk kita belajar.
jadi kenapa nak bazirkan duit rakyat tanpa dapat hasilnya kan.
bagi aku juga benda nie dapat tingkatkan semangat student untuk lebih berusaha.
ye la rakyat malaysiakan bila dah dipaksa baru nak buat sungguh-sungguh.


9 comments:

SHAFIQ HASHIM said...

Btul sy setuju dan wajar, sy xdpt PTPTN..Sentap nie..

lala said...

shafiq:: alahai kesiannye..sabar je laa..x dpt PTPTN xda hutang..

farah da butterfly said...

lala.. farah sokong.. heheh

fiza said...

fuhhh..nseb baik dah abes bljr!

mie said...

sokong!!! wlaupun x ambik PTPTN...

lala said...

farah::like3
fiza::untung laa..x perlu pening2 kan..
mie::hehe bgus3...

She's Gee said...

naseb baik result sem ni best.. fuhh!! naya je..^^

Gee baru tulis "Aku bet Aku kalah"

lala said...

she's gee::haha bgus2..2 baru nama bljar...^^

Anonymous said...

how's things azilabdullah.blogspot.com blogger discovered your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://insane-web-traffic.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://insane-web-traffic.com
To your success your friend
Jessica