mr nuff

Wednesday, 6 July 2011

nak bela lagi!!!

hari nie mood rajin aku datang. rumah aku waahhhh!! bersih bersinar ibarat berlian yg dipanah sang suria. oke over!!..hehe.aku nie bukan apa serabut tengok rumah yang berselerak. dan yang menyelerakan rumah tu aku sendiri. so hari nie entah mimpi apa aku jadi rajin. dari atas sampai bawah aku cuci. huh letih juga rupanya kemas rumah nie. lepas kemas rumah aku basuh baju yang 2 minggu tak bercuci. dah macam gunung Everest aku tengok.


selesai semua kerja tu aku lepak-lepak la dengan ayah aku. biasa lah bila dah start lepak tu macam-macam cerita la keluar. dari cerita pasal kereta,tanah,politik sampai lah ke binatang. jangan tak tau ayah aku nie memang sayang gila dengan binatang. rumah aku dah macam separa zoo.ape tak nya boleh kata semua nak bela,kucing aje ade 9 ekor.kadang-kadang aku rasa terpaksa bersaing kasih sayang dengan binatang le pula.=,=''


pernah la dulu tengah seronok sembang-sembang kosong dengan ayah aku. terkeluarlah idea gila dari otak aku.
"ayah kalau kita buat kolam renang depan rumah kan best". ape tak nya.time tu panas cuaca panas gila. rasa macam nak berendam dalam air je. ayah aku cakap "huh kerja gila ape". aku pun oke fine tapelah....


tak sampai sebulan lepas tu tetiba je ada orang datang buat kolam. aku pun wahhh seronoknya....tapi hampeh kolam tu untuk ikan-ikan ayah aku.lolx!!!. then ayah aku cakap "ikan nie klu duduk dalam kolam lagi best kan dia. luas sikit dari akuarium tu". hishhh ikan tau ke best.rasa macam nak pijak-pijak je ikan tu kasi mati.kejam kan.haha .akibat daripada kolam tu aku terpaksa laa tolong cuci kolam selalu sampai laa sekarang walaupun hakikatnya aku bukan tolong cuci sangat pun.hehe


tadi ayah aku dengan slumbernya kata teringin nak bela sugarglider. tapi kedai haiwan kat perlis nie tak jumpa lagi. aku pula fuhhhh!!! nasib baik tak da. kalau tak bertambah la haiwan-haiwan kat rumah aku.:)
ehh comel ke haiwan nie. aku tengok ape je..psst:: ayah bela laa ape pun janji jangan hamster dah. geli betul tengok hamster kaki kecik badan pendek..hushhh geli3.

15 comments:

amnie azmira said...

kuku tajammnya..

lala said...

haha entah laa..xpnah pegang g binatang nih...2 gmbr google je

(^Iman^) said...

ok ... Ia nya sangat comel..wee~~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel..mata dia bulat Besar.. ;)

edy_nadim said...

pnah gak tgk mnatang nih tp x brni nk pgng .. garang kott :P

NorHalizah said...

kiut la sugargldr ni..rasa nak bela jugak.

lala said...

iman& lily:: comel kew??tngok mcm tada bulu je..hehe

edy::ye ke garang?? tngok mcm mnja jaa..tp x pnah tngok real laa...

norhalizah::hehe bela laa...tp kt sini tataw nk cri kt mna...

Tiara Fazlin said...

awww comelnye hewan itu....=)

lala said...

hehe tp bkan sye pnya...^^

sugar2 kapas strawberry said...

rasa nk cekik je sugar glider nih.hahaha

lala said...

sbb jeles dgn kecomelan dye ke..kikiki

Faraa Eiman's said...

comelnye tp mahal kan T.T

lala said...

hehe biasa aa bnde baru..

kyrah said...

comel2,....t aku nk bela gx ar binatang 2..he3

lala said...

bela laa...