mr nuff

Wednesday, 3 August 2011

dating with the gurlz!! pangkor mari...

hii dah masuk bulan puasa kot. banyak benda nak kena buat sampai nak update blog pun rasa malas. oke hari nie aku nak cerita pasal kiteorang the gurlz2 nie pegi bercuti. mana lagi kalau tak PULAU PANGKOR. aku dah buat entry excited gila bagai. tapi serius cakap pergi pangkor bajet memang murah. bayangkan aku tak habis RM 200 pun sekali dengan tiket bas, feri pergi dan balik, hotel, sewa kereta, makan and shopping sikit. jimat gile kan..


first pergi naik bas dari kangar-lumut macam2 hal jadi. tapi ape pun nasib kami memang baik giler lah. dapat lak seat belakang sekali memang riuh kak limah oii dengan perangai diaorang nie.


kalau korang perasan si fadhilah tu takde tempat duduk tau. tiket bas habis. tapi nasib baik juga laa dia kedip2 mata dengan pak cik bas oke terus pakcik tu kasi duduk belakang. bas ke lumut lebih kurang 6 jam juga lah.time kiteorang sampai ferry dah tutup so terpaksa laa stay dekat lumut 1 malam. tapi oke gak laa boleh jalan-jalan.










ronda2 area lumut. satu je aku paling suka kat lumut nie tandas!!! tandas dia besar gile kot. aku masuk macam tanak keluar.cantik!! berbaloi masuk bayar 50 sen. 



sorry gambar tak berapa cantik!!

so amacam?? cantik kan tandas dia. besar and bersih!! pagi tuh kiteorang siap-siap terus beli tiket bas balik kangar dulu. takut habis. then baru beli tiket  ferry. tergamam kejab!! rm 10 tiket bole pergi dan balik. gila murah. kalau aku gi langkawi dulu tiket RM 36 pergi balik. tengok jauh beza kan.




bila dah sampai pangkor ape gi terus ambik kereta then pergi pantai. wahhhh seronok kot. naik boat, snorkelling. sampai hitam terbakar lah. aku rasa part snorkelling kasi ikan makan memang best giler. serius pangkor is the best part kalau korang suka mandi pantai. kalau nak shopping ke ape memang takda laa.


satu je yg aku tak suka sal pangkor nie. jalan dia menyeramkan aku weh. bahaya gila. kalau tak cekap memandu xyah berangan laa nak bawa kat sana. takut jumpa batu 2 je. ade lagi aku tngok kat sana banyak naik motor. boleh kira laa berapa biji kereta yang lalu lalang. tapi satu aku suka teksi dia. cute!! kaler pink lagi.hahaha.


sebelum balik kiteorang sempat la main jet ski, naik bot lagi. tengok abang2 kat pantai tu main skim-boat, karaoke, buat fire camping tepi pantai. gila fun weh!! 


ape pun nie lah PERCUTIAN PALING BAJET yang pernah aku gi. TAK HABIS RM 200 pun. gila kentang. murah kan. siap dengan beli souvenir 4 helai baju pangkor lagi beb!! kalah destinasi bajet kot..hahaha
oke dah bye.!!




11 comments:

qyrul nysa said...

wee~~ best nye gy pangkor .
huhu . cantik kan kat situ . lame tk pegi dah .

lala said...

aah mmg best giler...murah je kan:)

farra_naomei said...

nnt kte na pegi lg..
yea2..xsabaq..
hehe

lala said...

oke2 jum3

~nUruLovErsmYliFe~ said...
This comment has been removed by the author.
lala said...

jum laa...tp tanak pangkor dah..tmpat lain lak...heee:)

SweetLikeWhat said...

seronok bercuti dengan kawan-kawan kan.. :)

lala said...

Bole tahan la..happening x macam dengan family...:)

Anonymous said...

The antioxidant property in green tea has catechins which are
known to be effective for various infection conditions
and the associated damage caused by bacteria, etc.
Stone Age is long gone, but this simple example shows why we have
this mechanism. Thousands of liver active enzymes are found in the algae which is good
for food absorption.

My web-site - chris ashenden the kiwi

Anonymous said...

Therefore, the answer to the question as to which of these two algae should you take is that you should definitely have
both of them in your diet. People who find themselves participating in fat loss also need dietary supplements to help keep them healthy.
Green superfoods, for example, are often some of
the best when it comes to your health.

Feel free to surf to my blog post :: chris ashenden timothy ferriss - ireport.cnn.com,

Anonymous said...

This post is really a nice onee it assists neww the web users, who are wishing in favor oof blogging.


Also visit my blog; Online TOEIC Test (clamcams.com)