mr nuff

Wednesday, 11 January 2012

keje ohh keje!

tetiba rasa nak update entry pasal keje. memang aku tak de keje lah. baik tulis buku laporan lagi baik tapi lantak lah nak tulis gak :-p. keje aku buat macam-macam keje dari kira resistor sampai lah buat benda-benda alah yang buat aku rasa ngantuk gila. kadang-kadang malas pun ada. rasa tak sabar nak masuk kuliah balik. tak letih and tak kena keje over time!


first day masuk lapor diri tengok semua orang tergamam. semua pakai baju phurrrrr (=..=") tshirt and jeans je. kiteorang lak dress up kemain macam nak pegi kelas dengan selendang belit-belit nak terbelit leher..last 2 kena buat domestic circuit board. hilang semua make up! serius macam gampang.


kiteorang buat benda nie 15 unit dalam masa 3 hari siap dengan testing and packaging lagi. bangga kejab sebab time aku belajar wiring dulu langsung tak tau buat pape. keje aku duduk and tengok je nabil dgn zaidi buat keje. terbaik kan? konon bajet gentleman la tanak perempuan buat keje macam nie last-last aku gak yang tak reti. padan la dengan muka aku..hehe.


oke tu cerita pasal first project. second project kiteorang buat decade. kalau sebelum nie punya la blur ingatkan decade tu penuh dengan litar yang bagai-bagai rupanya takde la susah mana pun nak buat dia (bajet tau buat la nie). tapi benda tu aku paling menyampah sebab ngantuk nak kena solder banyak-banyak komponen yang kecik-kecik. sama buat keje mulut terbuka luas je asyik menguap.LOLOLOL...



nie lah benda alah yang buat aku menguap je. tapi best taw buat benda nie. bila dah siap rasa bangganya dah siap!! masa untuk online....(erk tetiba.heh)


then lepas habis project decade nie kiteorang kena buat 3-phase. macam aku cakap la wiring nie buat aku nak tido je time keje. actually bukan nk tido tapi dah tido.hehe

tengah keje pun bole tido kan sebijik time kelas electronic circuit en ridzuan. dalam makmal tido di belakang 3-phase box konon nye boleh cover dari lecturer la. padahal dari depan nampak je.huhu. buat benda nie sangat memualkan sebab kena teliti. semuanya nak kemas ketat and macam-macam lah. 


nie la ada dalam 3-phase tapi benda nie baru 15% siap rasa nya..tengok wayar yang banyak-banyak pun dah tau aku memang malas nak buat. tapi dah keje buat redha je lah jadi ke tidak.huhuhu.


oke then jum tengok officemate aku. (officemate sesuai ke?hurm +_+)

practical girls..

abg nasir

en ahmad n kak sall

abg aima, kak fizah n uncle seng

and me yang bajet rajin buat keje padahal snap-snap gambar orang.kehkehkeh :)



 ##sorry pada sape2 yang terkena gambar curi-curi snap nie.kikiki (_ _!!)

No comments: