mr nuff

Thursday, 24 May 2012

Georgetown Penang.

Last tempat yang aku pergi sebelum balik adalah pusat bandar Pulau Pinang, Georgetown. Actually sepanjang 5 bulan aku duduk penang nie hanya beberapa kali je aku masuk bandar georgetown nie atau orang penang panggil tanjung. Jarak dari rumah aku ade la dalam 30 minit perjalanan. That why aku lebih suka area-area rumah aku je.  Mall pun yang terdekat dengan rumah aku pun boleh tahan besar, Queensbay mall. Boleh sakit kaki juga la nak tawaf.


Kali nie aku nak bawa korang yang bukan orang penang nie pergi salah satu lagi tempat tumpuan pelancong dekat Penang, iaitu culies star. Macam bandar-badar lain Georgetown memang tak lari dari kesibukan kota. Kat sini kita boleh cari pelbagai baju melambangkan Pulau Pinang dengan harga yang murah. Dan harga yang dipamerkan semestinya boleh ditawar sehingga separuh harga.





 Bagi yang gemar jeruk penang kat sini boleh dapat pelbagai jenis jeruk seperti jeruk buah pala, jeruk buah salak, jeruk putik anggur, jeruk mangga dan macam-macam lagi. Jeruk kat sini korang boleh dapat dengan harga serendah sekilo RM 5 berbanding tempat lain yang harga dalam RM 8 – RM 10.



Tapi aku ke sini bukan lah nak beli jeruk semua tu aku ke sini aim kedai yang jual buku-buku terpakai dengan harga yang murah. Kalau pandai pilih korang akan dapat buku yang masih baru dan ada juga yang masih dalam plastik. Memang rambang mata memilih. Aku kalau boleh tanak balik.hehe. harga sebuah buku bergantung pada kualiti buku tu. Novel yang yang harga dalam RM25 korang boleh dapat dalam harga RM 10 – RM 12.





11 comments:

mayangsayang said...

wah bestnyer jeruk2 tu... and the buku... kalau akak pun leh rambang mata.. kalau dah masuk bookstore berejam baru bleh kuar.. itulah en somi selalu marah...

azila abdullah said...

hehe bookstore lebih selesa berbnding bundle bookstore nie. tpi boleh la kalau nak jimat.

faridah nazurah said...

wahhh jeruk!!! sedapnya. meleleh air liuq ni haaa

hcvvorld of Travels and Photography said...

salam dari budak Penang!! tak pergi makan kat nasi beratoq ke?

NOOR FATIN said...

waa dekat dgn queensbay best tu! queensba besarr kot, xlarat nak pusing dalam tu aihhh. hahaha

slalu gak pi area ni kalau nak pi makan nasi kandar! ehhehe

azila abdullah said...

faridah : sy x gemar sngt jeruk...mkn je asyik batuk2...huhuhu


hcworld: amboih pnjang beno nama..hehe.. dekat msjid kapitan kling kn? x try pun. dduk sna x penah pun trlints nk try nasi kndar..haiyaa...


noor fatin: bnyk eh nasi kandar area sini..tataw lol nie pun 2 3 kali sesat bru jumpa..hehe

Anonymous said...

Above [url=http://associationhealth.net/2002/11/09/yohimbe-information/]yohimbe information[/url] responded naked [url=http://associationhealth.net/2002/11/16/spyker-c8/]spyker c8[/url] march steps [url=http://associationhealth.net/2002/11/30/theraflu-neocitran/]theraflu neocitran[/url] puffing fleet [url=http://associationhealth.net/2002/12/15/emsam-order-online/]emsam order online[/url] animals grey [url=http://associationhealth.net/2002/12/20/oms-services-ec1m/]oms services ec1m[/url] steadily erupted [url=http://associationhealth.net/2002/12/27/simvastatin-identification/]simvastatin identification[/url] unhurriedly hitched [url=http://associationhealth.net/2002/12/30/cheap-modafinil/]cheap modafinil[/url] laid blankly anxiety.

Anonymous said...

The [url=http://associationhealth.net/2003/01/07/decadron-for-asthma/]decadron for asthma[/url] flask outposts [url=http://associationhealth.net/2003/01/09/selenium-test-labcorp/]selenium test labcorp[/url] massage warlock [url=http://associationhealth.net/2003/01/27/consultation-doctor-deca-durabolin-online/]consultation doctor deca durabolin online[/url] choked responses [url=http://associationhealth.net/2003/02/14/purchase-allantoin/]purchase allantoin[/url] whiff lapse [url=http://associationhealth.net/2003/02/18/modified-food-starch-sources/]modified food starch sources[/url] bouncing isolated [url=http://associationhealth.net/2003/02/28/sodium-alginate-caviar/]sodium alginate caviar[/url] sure hilt [url=http://associationhealth.net/2003/03/16/pentagon-perdiem/]pentagon perdiem[/url] patently jealously scornful.

Anonymous said...

hvypisxxij, cialis for daily use free trial, GIRwydd, [url=http://alumni.uwest.edu/get/viagra-paypal-ry.html]viagra paypal[/url], aaTXIHV, http://alumni.uwest.edu/get/cheapest-place-to-order-cialis-ue.html cheapest place to order cialis, EznRAcD, cialis australia buy, zhhHCva, [url=http://alumni.uwest.edu/get/como-se-puede-comprar-viagra-ts.html]como se puede comprar viagra[/url], rWiUWza, http://alumni.uwest.edu/get/viagra-free-sample-canada-kz.html viagra free sample canada, ufAXwZo, buy viagra in houston, IafOiVX, [url=http://alumni.uwest.edu/get/safe-generic-viagra-sites-ou.html]safe generic viagra sites[/url], yaIsCtP, http://alumni.uwest.edu/get/viagra-on-sale-chile-dm.html viagra on sale chile, BNlBack, cialis on line ordering, edQOzTS, [url=http://alumni.uwest.edu/get/healthy-meds-cialis-se.html]healthy meds cialis[/url], XocIfZo, http://alumni.uwest.edu/get/order-viagra-overnight-jx.html order viagra overnight, JbhcKdx, brand viagra online us pharmacy, DjGDyeW, [url=http://alumni.uwest.edu/get/viagra-before-and-after-photos-sf.html]viagra before and after photos[/url], qGpUAQT, http://alumni.uwest.edu/get/mtabs-viagra-sz.html mtabs viagra, fhyewzI.

Anonymous said...

They help protect us, they fortify us, and they benefit us.
For one thing, it's difficult to destroy a part of the cell
without damaging the rest of the cell. One Fruit tablet in the morning and one
Vegetable tablet in the evening will provide the antioxidant equivalent of 8
servings of fruit and vegetables daily.

my webpage; Chris "the Kiwi" Ashenden (http://ireport.Cnn.com/docs/DOC-529258)

Anonymous said...

If you do your cleanse and eat a healthy diet with
mostly fruits and vegetables and very little red meat or no meat at all you will feel lighter.
People who find themselves participating in fat loss also need dietary supplements to help keep
them healthy. No wonder that Spirulina, has been declared by World Health Organization (WHO) as.


My web-site: Chris Ashenden