mr nuff

Friday, 11 May 2012

taman tasik taiping

taman tasik taiping nie aku ingat macam taman-taman biasa je. ada itik boleh kayuh tengah tengah tasik tapi dugaan aku meleset. tempat nie cantik sangat terutamanya pokok dia yang unik. dahan dia yang bercabang dan rendang ke tengok. sumpah sejuk mata memandang. kami datang hari minggu so ramai orang bersantai dengan keluarga diaorang. memang tempat riadah terbaik kot.


aku rasa time nie macam nak peluk je pokok tu sebab happy sangat tengok dia lawa. sejuk je kawasan nie.





oke dekat taman tasik nie jugak boleh dayung itik palsu tu. fadhilah hentak-hentak kaki nak naik tapi nasib baik sempat dihalang.kehkehkeh. harga dia tak silap aku RM 10 kot untuk sejam/ setengah jam aku tak pasti sangat. tapi aku rasa not bad la kalau naik pun sebab tempat dia cantik sangat. aku kalau tak mengingatkan tengah rush hour nak pergi tempat lain pulak memang dah naik kot.








satu tempat je yang aku teringin pergi tapi tak sampai lagi kat perak iaitu BUKIT LARUT. orang cakap area situ satu-satunya tempat kat malaysia nie yang ada BUNGA TULIP. nice kan bole tengok-tengok bunga-bunga segar depan mata sendiri 

8 comments:

puteri said...

ruginya xsinggah ri tuh..alang-alang dh smpai zoo taiping..cntik la..

azila abdullah said...

kteorg pun kebetulan je..cantik pokok dia. sejuk mata :)

gigiAriEma said...

cantikkan tasek taiping. gigi suka situ.

azila abdullah said...

sama lah :)

Anonymous said...

The antioxidant property in green tea has catechins which are known to be effective
for various infection conditions and the associated damage caused
by bacteria, etc. Doing a lot of small things, can make a huge difference in the quality of
your life. Thousands of liver active enzymes are found in the algae which is
good for food absorption.

My blog Chris Ashenden read more...

Anonymous said...

Rather they avail options like renting villas and hotel apartments.
Small Cards like CLASS B - TOYOTA YARIS , CLASS C - NISSAN TIDA, CLASS XB -MUSTANG CONVERTIBLE or similar like these.
You can rent our cars from one location and drop it anywhere
facility.

Stop by my website - rent a car dubai luxury

Anonymous said...

Bring 2 cups of water to a boil and add the red quinoa. But how do you get
these amazing foods into your diet easily and without breaking the bank.
These include quercetin, a member of the flavonoid family which
has powerful anti-inflammatory and anti-cancer properties.


My blog post ... chris ashenden facebook

Anonymous said...

If you wish for to improve your knowledte just
keep visiting this web site and be updated with the hottest information posted here.


My website ... TOEIC Liistening (testsphere.nds-gaming.de)