mr nuff

Sunday, 30 December 2012

DI AMBANG TAHUN BARU…!


Assalamualaikum…

pejam celik pejam celik sekejab je dah nak habis setahun. Rasa macam tahun 2012 baru je. Sebab tu ada orang cakap makin dekat dengan akhir zaman makin cepat masa tu berlalu sampai tak sedar setiap detik yang dilalui tu kian berakhir. Ape pun tahun 2012 menyimpan macam-macam memori. Suka dan duka. Membuat aku semakin matang walaupun perangai budak-budak tu masih menebal.


Bila masuk tahun baru bermakna aku di semester akhir untuk diploma. Semester 6 memberi banyak beban sebenarnya. Dengan 19 jam kredit boleh cakap waktu rehat makin berkurang.  Semua nie sebab terlalu banyak sangat main waktu semester lepas.  Bila tengok result semester lepas nak online pun dah takda hati. Seriously cakap memang benda tu buat aku down seketika.


Ditambah lagi dengan environment yang lagi susahkan kita. Dah la kita memang susah nak get through situation macam tu orang sekeliling pulak lagi terukkan keadaan dan ada certain pulak yang asyik blame..! I’ve been through these torturing moments, I know how much it hurt and I really hope it won’t happen again.


I just wanna say it’s  difficult enough to get through the pain and sadness so friends and family please shouldn’t put anymore pressure on me. I admit It was my fault but I never planned to end up this way. I never wanted this to happen. I disappointed too. But I need to accept the fate, be strong and move on. I’ll begin a whole new life, open new chapter and restart it all. That sound hard but that’s life.


Dan kawan aku penah cakap “the moment when we thought we’ve lost something we’ve ever met, we cried, we suffered but we never know that He actually has a better plan for us. He know we’re strong enough to handle it and only He know what the best for us.”


Tahun 2012 akan meninggalkan banyak kenanganan dalam hidup aku dan welcome 2013. Ape pun aku berharap sangat  tahun 2013 akan memberi lebih banyak memori dan kenangan di usia remaja nie.


“ ONE REASON GOD CREATED TIME WAS SO THAT THERE WOULD BE A PLACE TO BURY THE FAILURES OF THE PAST..”


Shall I say good bye 2012 and welcome 2013. ^^




Nota kaki #bila frust sikit mesti nak speaking..hehe..klo rasa ada English aku tu tak betul buat-buat tak nampak jela.

2 comments:

MarnieyZ said...

selamat tahun baru ;3

azila abdullah said...

happy new year too.. :D