mr nuff

Tuesday, 28 May 2013

Travel Pulau Langkawi Part II

 hari ke dua kat langkawi kiteorang decide untuk Island hopping. Ke Tasik Dayang Bunting,  Eagle Feeding, mandi di Pulau Beras Basah.  Harga untuk Island hopping ni cuma Rm 25 seorang. Macam kiteorang dia ambik di swiss inn so tapayah la bawa kereta. Trip tak silap aku ada pukul 9 pagi dan 2 petang. Kiteorang ambik pukul 9 pagi. Gila kau nak ambik pukul 2 petang mau balik jadi negro aku. Aku pakai sun block pun berbekas juga la muka tapi tak berapa nak jadi udang kena panggang. Masih separa masak. ;P






first sekali kiteorang ke Tasik Dayang Bunting. Boleh tahan penat kena mendaki bukit untuk ke tasik. Takde la jauh sangat tapi leceh bila banyak monyet berkeliaran kat situ. Pantang tengok makanan mesti nak ramas. Mengikut Mitos tasik dayang bunting ni kalau minum air tasik tu wanita yang susah hamil senang untuk hamil. Tapi sejauh mana kebenaran tu aku tak pasti. Lagi pun uniknya tasik ni dia dikelilingi dengan laut . dulu tasik ni di dalam sebuah gua. Tapi berlaku runtuhan besar yang menyebabkan terjadinya tasik ni.

 
Yang paling best kat tasik tu bila letak kaki dalam air. Ikan-ikan akan main-main kat kaki kita. Mengelikan tapi best. Kalau boleh barbecue memang best kasi tangkap itu ikan..kekeke..


Then kiteorang ke Eagle Feeding. Bagi makan burung dengan kulit ayam. Tapi kteorg tak bagi makan pun. Tumpang tengok je diaorang bagi..kiki. boleh tahan banyak burung helang kat situ. Tapi yang Nampak pun dua jenis je. Burung helang putih dan merah.


disebabkan camera aku ni lens kit je so takleh zoom dekat-dekat. mana yang termampu je .

helang putih
helang merah
 
Lepas je habis makanan bgi ke burung helang tu, terus ke Pulau Beras Basah. Kat situ boleh mandi tapi kiteorg tak mandi pun. Leceh nak tukar baju bagai.


Malam tu pulak kiteorang celebrate birthday sesame buat yang terakhir. Birthday jarak jauh-jauh tapi gagah jugak nak celebrate sesama.

Dan hari terakhir kiteorang ke Dataran Helang dekat je dengan Jetty Point. Tempat wajib pergi sebelum balik. Selepas puas shopping coklat dekat Haji Ismail Group.




4 comments:

Anonymous said...

If embarking on a homemade raw food diet for your pet (sometimes referred
to as BARF), thoroughly research the area first as nutritional balance is essential.
The volume of raw spinach (like all other fresh garden greens) is deceiving.
I think most of us bought into this promotional title Superfoods but when last time the
'mortal' continental cucumber was claimed to be one of the Superfoods,
I woke up.

Take a look at my web blog: Chris "the Kiwi" Ashenden,
ireport.cnn.com,

Anonymous said...

It is appropriate to think of this tea in terms of anti-aging and a long
and healthy life. Treatments of Eczema # 3: GREEN BARLEY GRASS:
Is the only food on earth that can nourish you from birth to old age.
Omega 3's are most prevalent in fatty, cold-water fish.


Also visit my website; Chris Ashenden my website

Anonymous said...

they're the starchy french fried potatoes,
canned fruits soaked in syrup and preservatives, or an iceberg lettuce salad.

The volume of raw spinach (like all other fresh garden greens)
is deceiving. I think most of us bought into this promotional title Superfoods but when last time the
'mortal' continental cucumber was claimed to be one of the Superfoods,
I woke up.

Look into my website: chris ashenden weight loss (http://ireport.cnn.com/docs/doc-529258)

Anonymous said...

Hi! I've been reading your ite for a lopng time now and finally got the bravery to go ahead and give
you a shout ouut from Kingwood Tx! Juust wanted to tell you keep up the excellent job!


My webpage; Free TOEIC Test ()