mr nuff

Monday, 27 May 2013

travel pulau langkawi

assalamualaikum.

sepanjang akhir semester ni macam-macam rancangan yang kiteorg buat untuk meluangkan masa bersama sebelum kembali ke negeri masing-masing. for sure nak jumpa lagi da susah dah. so lepas je habis final exam kiteorang memang plan untuk pergi ke pulau. so pulau paling dekat kat perlis of course la Pulau Langkawi walaupun Langkawi tu sebahagian dari negeri Kedah


Walaupun langkawi aku da pernah pergi sebelum ni, tapi disebabkan ni percutian terakhir dengan kawan-kawan sebilik aku gagahkan juga pergi walaupun tarikh balik tu adalah tarikh pendaftaran kursus COMTia A+. 

Seperti biasa bajet perlancongan kami sentiasa Destinasi Bajet dengan rm300 anda boleh melancong. 3hari 2 malam. Kiteorang drive kereta tinggal je kat parking hotel Brasmana untuk jimatkan duit parking kereta yang tak silap aku rm15 untuk sehari. Gila kau tak berbaloi parking mahal cengitu. Jauh la sikit kena jalan dari hotel ke jeti tapi jimat punya pasal pun boleh la. Tapi make sure kalau orang luar jangan parking dekat dengan jeti je kalau nak ke langkawi takut nanti ade la kesan calar balar akibat tak puas hati penjaga parking kereta.

Harga tiket feri dalam rm36 pergi dan balik. Kiteorang ke sana tak ambik pakej apa-apa sebab pakej selalunya mahal sikit. Lagipun kalau kat sana nak sewa kereta turun je dari feri ramai je nak offer sewa kereta. Ambik je kat jeti tu senang. Macam kiteorang disebabkan bukan musim cuti sekolah so harga kereta Rm 50. murah Rm20 sbb member 1PLKN yg tolong. Thank Siti Nur Maizatul Husna Zamree (^^).

Disebabkan keputusan ramai nak sewa kat Pantai Cenang, kiteorang sewa motel je la.Swiss Inn motel. Harga 1 malam Rm 100 untuk bilik 4 orang termasuk breakfast. Tapi boleh jimat lagi kalau duduk di  area Kuah je sebab harga boleh dalam 70 semalam.

Lepas check-in kiteorang terus ke Oriental Village. Kat situ la ada Cable Car , 6D movie, Kuda and kedai-kedai yang jual macam-macam barang lambang Langkawi. Harga tiket Cable Car RM15 untuk warganegara.  




6D movie kalau kat sini aku rasa wajib tengok. Serious memang best. Betul-betul buat rasa menjerit dan penat mcm betul atas  roller coster. Roller coster genting highland pun tak bole lawan. Hihi. Kalau lalu dekat air rasa percikan air tu, lalu kat pokok rasa pokok tu terkena kaki kita. Genting ade..? kiki.


Last untuk petang tu kiteorang ke Harbour Park. Tak de apa sangat la tapi cantik pemandangan dia. Sesuai kalau nak ambik gambar kahwin ni.hihi.


Malam pulak kiteorang tengok iron man 3 kat langkawi parade. Mid-night punya tiket. Tapi rugi sebab aku tido je sebab start cerita a bit boring bagi aku. Sedar je time rumah dia kene serang. Gempak..! tapi nak sambung tengok tetiba je terlelap. LOLOLOL rugi tiket wayang aku...!


 dan gambar nie...? LOL.

Help me to give caption for this.! hehe

6 comments:

farah said...

senget la ltak pict nie..malu oiiii..haha

azila abdullah said...

haha...unik..!

Anonymous said...

If you do your cleanse and eat a healthy diet with mostly fruits and
vegetables and very little red meat or no meat at all you will feel lighter.
For one thing, it's difficult to destroy a part of the cell without damaging the rest of the cell.
I think most of us bought into this promotional title Superfoods but when last
time the 'mortal' continental cucumber was claimed to be one of the Superfoods, I woke up.


my website chris ashenden diet (ireport.cnn.com)

Anonymous said...

Thanks for the excellent outlook on this particular matter.
I wish you the very best of luck on your upcoming efforts!


Also visit my site eliquid

Anonymous said...

I stumbled across your blog page and saved it right away.
What a superb read and I can't wait to check out your brand-new stuff shortly!


my web page - e Juice

Anonymous said...

This paragraph wull help the internet viewers forr setting up new webhsite or even a blog from start to
end.

my webb site - Free TOEIC Test; ,