mr nuff

Sunday, 8 September 2013

happy independent's day malaysia

hi reader,

happy merdeka day for malaysian. well bit late to write tapi nak post jugak macam mana aku sambut merdeka day. busy dengan all thing mengurangkan masa aku untuk blogging sekarang ni..

what people do that what we do on 31 august before this. pergi dataran merdeka dan raikan ramai-ramai. tapi aku rasa lagu merdeka tahun ni rasa meremang bulu roma. lagu dia lebih kepada lahad datu dulu. aku tak pastilah kalau aku sorang je rasa macam tu maybe sebab time celebrate merdeka itu hari aku duduk betul-betul tepi speaker bunyi dia buat aku berdebar sampai ke jantung.kahkahkah.

apa yang penting merdeka-merdeka jugak. jangan sambut merdeka untuk negara tapi untuk diri sendiri tak pulak nak merdeka. macam setengah orang cakap time merdeka ni lah banyak maksiat. Allahualam..

dapat bendera free. 



perlis haruslah ada. hihi. hidup ROAPER *tetiba



sanggup bersesak-sesak semata-mata nak sambut ramai-ramai. well kiteorg naik train je dari batu caves ke bank negara. masing-masing malas nak bawa kereta sebab jalan sah-sah jem. unfortunately aku tak sempat jumpa aaron aziz dekat booth maggi malaysia. frust..! tu lah ralit tengok perarakan sampai lupa. lalu je nak ke sogo dah takda. 6.30 pagi kot dah siap-siap nak kluar naik train datang sini. punya semangat merdeka..fuhhh..hahaa

ok tu jela... tunggu hari malaysia 16 sept pulak. :)