mr nuff

Tuesday, 3 December 2013

Bandar Hilir Melaka

hi,
dah lama entry ni terbengkalai. busy dengan kerja dan activity. weekend memang tak sempat duduk rumah. well aku nak cerita sikit moment ni. at least ada jugak kenangan. selalu aku review balik apa yang aku tulis sebelum ni. macam syok sendiri, macam budak-budak, semua ada. satu-satu tahap penulisan aku semakin matang.

well bila review balik banyak entry yang mengingatkan aku benda-benda yang best dan tak best. well kita kan manusia kadang-kadang lupa. so bila baca balik aku boleh ingat. hehe.

so here we go. melaka bandar hilir. best..! kami pergi empat orang je lepas balik dari port dickson . macam aku cakap sebelum ni, ni rancangan takde plan. main serbu je.haha. yang penting best.!

cakap banyak pun tak guna. gambar je jadi kenangan. simpan dalam memori ingatan. :)






kalau dah nama melaka, tak naik menara taming sari tak sah. wajib naik even dah 3 kali aku naik. haha. well naik dengan orang yang berlainan keseronokan haruslah berlainan.haha. tapi harga tiket still tak berubah. berbaloi lah.



muka excited habis. tapi time ni hujan so bandar melaka tak nampak dengan jelas la. tapi boleh la. ada pengalaman.haha



view dari atas menara. 10 minit je aku rasa duduk atas tu. hujan oii hujan tak nampak sangat. tapi satu je aku nak pesan make sure korang datang awal sebab bandar melaka selalu jemm..haha



lepas turun menara taming sari terus gi muzium kapal ni tapi nasib malang..! tutup kot. alahai...dapat bergambar depan ni cukup lah. bak kata wan boleh check in foursquare dah laa. haha






ok ni melaka river cruise. kiteorg tak naik pun. hujan kan. duduk kat tepi-tepi tu sambil cuci mata dah la. sambil tengok beca warna-warni.hehe

ape pun view dia cantik sangat tambah kat hotel tu. fuhhh kalau lah boleh stay a night kat hotel tu pun dah cukup lah. ok *berangan*



serius cantik. semalam pun ckup lah..haha. eh yg bulat-bulat tu bukan salji ye tapi hujan. haha







ok tu je. dah bye :p

4 comments:

Anonymous said...

Now researchers say the fibre they contain may help lower
the risk of bowel cancer. Its leaves are withered and steamed,
not fermented like black and oolong teas -- green tea's unique
catechins, especially EGCG, which may be able to
obliterate cancer cells without disturbing neighboring tissues.
The multi-packs of Naked Juice Superfood Smoothies
are not available yet, but may definitely help cut back on the total cost if you develop
a daily Superfood Smoothie habit.

my site Founder of Athletic Greens

Anonymous said...

Now researchers say the fibre they contain may help lower the risk
of bowel cancer. Cayenne, a natural phytonutrient derived
from capsicum, helps support circulation. Thousands of liver active enzymes are found in the algae which is
good for food absorption.

Have a look at my blog post - Chris Ashenden web link

Anonymous said...

In the car hire Edinburg terminal for example, the functions that create up most
of these online suppliers have proved helpful very well to help as many customers as possible
get the best solutions. The MBA program of IMT Dubai adds a
unique dimension to the characteristics of management education: application to the work place.
A temporary license is valid for six months and is issued at the Dubai Traffic Police Station.

My web-site; rent a car dubai luxury

Anonymous said...

Therefore, the answer to the question as to which of these two algae should you take is that you should definitely
have both of them in your diet. Its leaves are withered and steamed,
not fermented like black and oolong teas -- green tea's unique catechins, especially
EGCG, which may be able to obliterate cancer cells
without disturbing neighboring tissues. Omega 3's are most prevalent in fatty, cold-water fish.


My page ... Chris the Kiwi Ashenden