mr nuff

Thursday, 5 December 2013

Broga Hill Semenyih

Hi,

macam biasa aku mesti tak tau macam mana nak mula ayat. pendahuluan yang memang kelaut selalunya. dan ayat selalu aku taip "who cares" haha. so macam biasa who cares karangan aku tunggang terbalik pun janji jadi sebuah ayat dah orang faham. dah takyah fikir remeh-remeh. kita start dengan entry kita :)

disebabkan nak tengok sunrise begitu memuncak plan last minutes naik broga dan dipersetujui ramai akhirnya plan menjadi. Pukul 3 pagi kiteorg dah bangun siap-siapkan diri. macam biasa tunggu Wan dan Hafuzal dari Ampang dan Bangsar. Macam biasa janji pukul 4 pagi tapi 4 pagi baru nak gerak dari Ampang. So sementara tunggu diaorg sampai Shah Alam ada la dalam 30 minit. Kiranya dekat pukul 5 jugaklah kiteorg gerak dari Shah alam. Alasan Wan mcm biasa jln jem padahal pkul 4 pagi jemm mende. (=.=") haha.

ekekekeke mata sepet tak cukup tido. haha

ok perjalanan ambik masa dalam 1 jam je dari Shah Alam. tapi aku sure lagi cepat kalau tau jalan. tapi kami ikut GPS yg selalu bagi jalan jauh so 1 jam tu kira ok lah.haha. kiranya kitaorg start mendaki dalam pukul 6 pagi lah. berbekalkan lampu torchlight dari apps smartphone masing-masing. 


aku rasa jarak mendaki tu dalam 1.7KM mcm tu lah. kiteorang jalan je non-stop (actually ada gak berhenti.hehe) dalam 30-45minit dah sampai ke puncak. Aku..? penat jugak lah. gila kau tak penat. tapi nasib ada 2 bodyguard tunggu aku mendaki.haha TQ wan and zal :)

ni dah hampir sampai puncak pertama. berhenti kejab sebab penat and nak daki tempat lagi curam. ambik tenaga sikit.hehe

view. cantik sangat. opss sori kamera aku tak cuci time ni.haha

dan ni sampai puncak yang first sekali. peluh tu kau tak yah cakap la. basah..! haha


ni puncak yang ke dua. matahari dah nak naik. cantik :) subhanallah

daki lagi ke puncak yang ke tiga. nak tengok lagi tinggi lagi best. hehe

auwww cantik gila sunrise atas bukit. berkesempatan jugak tengok. Alhamdullilah. time ni memang memuji kecantikkan Alam ciptaan tuhan :)

ada team sembahyang atas puncak bukit time kami sampai. tapi tak sempat ambik gambar.


ape pun penat sampai ke puncak hilang macam tu je bila tengok alam ni. ramai atas ni buat aku rasa mcm datang shopping complex pulak. haha




p/s: aku tak tau bekpe muka aku mcm tu. excited terlebih gamaknye.haha

kaki ni dah jejak bukit broga. yeahhh....hehe











 ok ni time nak turun dah. dalam pukul 8.30 kiteorg turun. time turun memang tak lama. kejab je rasa dah sampai kat bawah. hehe. cuma tempat yang curam tu la perlukan masa lebih sikit. jalan agak licin dengan air embun pagi.


video kenangan :p



ok tu je byeeee :)

7 comments:

Anonymous said...

It is appropriate to think of this tea in terms
of anti-aging and a long and healthy life. People who find themselves participating in fat loss also
need dietary supplements to help keep them healthy.
Green superfoods, for example, are often some of the best when it comes
to your health.

my blog post Chris Ashenden here.

Anonymous said...

Now researchers say the fibre they contain may help lower the risk of bowel cancer.

Its leaves are withered and steamed, not fermented like black
and oolong teas -- green tea's unique catechins, especially EGCG, which may be able
to obliterate cancer cells without disturbing neighboring tissues.
These include quercetin, a member of the flavonoid family which has powerful anti-inflammatory and
anti-cancer properties.

Here is my web site chris ashenden Twitter

Anonymous said...

If you ever greatly reduce them they are simply obtainable at any personal pc across the world, that way.
Seventeen years ago today, in the Boston Globe Magazine, a dying
man issued a plea for greater compassion in medicine. All these materials are essential to
shift your precious goods safely to new place.


Also visit my blog :: storage services dubai

Anonymous said...

And, speaking of the "Super Bowl," is there anybody left who
still proves "idealistically" disingenuous enough to deny the
virtually universal assertion that, as Arthur Kirkland (Al Pacino) put it, in And Justice for All,
"Both sides want to win, regardless of the truth, and regardless of justice. primary component or the cavity or envelope, made of thermoformed plastic or aluminium to hold the contents. Even with reputable moving companies items are sometimes lost or broken (in the case of our second move we lost almost every piece of furniture except our kitchen table) and you need to be prepared for this possibility.

Look at my site Business Storage

Anonymous said...

* The quality of the food left much to be desired,
but then again, few airlines serve quality meals in economy class.
The Muppets 3-Disc Blu-ray Combo Wocka Wocka Value Pack with collectible lunch box.

The Mammoth is a new location on the GNCC calendar this year.


Have a look at my website :: moving companies

Anonymous said...

they're the starchy french fried potatoes, canned fruits soaked in syrup and preservatives, or an iceberg lettuce
salad. But how do you get these amazing foods into your diet easily and without breaking
the bank. These include quercetin, a member of the flavonoid family which has powerful
anti-inflammatory and anti-cancer properties.

Here is my site ... chris ashenden [Source]

Anonymous said...

Normally I do not learn post on blogs, however I would like to say
that this write-up very compelled me to check out and do it!
Your writing taste has been surprised me. Thanks, very
nice post.

Also visit my web-site - TOEIC Japasn (http://dobrovolya.ru/)