mr nuff

Friday, 20 June 2014

Air Terjun Sg Gabai, Hulu Langat

Assalamualaikum :)

Bulan ni memang bulan holiday puas-puas ye. bulan depan dah start puasa so activity gila-gila last minutes plan macam ni haruslah tergendala sebulan dan mungkin bersambung kembali selepas raya. hehe.kiteorang ni hari kerja ke hari tak kerja ke sama je. balik still malam buta jugak.

so plan kali ni ke waterfall pulak. cadang nak ke PD tapi paham-paham la kalau plan awal memang tak menjadi. kena jugak last minutes. ni pun plan pagi tengah hari terus gerak. gamble jela. duit isi minyak kereta, tol kesas rm 4 dah. makanan masak sendiri masuk ni bayar rm 1 seorang. setel keluar duit pastu enjoy sepuas hati. hehehe

waterfall ni cantik la jugak. bukan cantik la tapi mmg cantik. cuma seksa sikit nak mendaki bukit tu. semput jugak la. tapi berlagak tanak mandi kat bawah nak jugak kat atas orang tak ramai dah tu kena daki hambik kau. nak ajak turun dah separuh jalan. teruskan jela. tapi semua tu lega bila tengok air terjun. fuhhhhh 



muka penat habisss. sampai-sampai kalut minum air. dahaga gila.kejang kaki memanjat bukit. hehe.







ni cara nak jimatkan bajet. masak kat rumah ok. pastu bawa bekal. kau kalau dah main air naik tu mesti lapar. lauk tak berapa sedap pun licinnn. 


basuh pinggan mangkuk kat atas ni je. nasib aa orang kat bawah. rasa la rendang ayam, ayam masak kicap. hahahaha. tapi takde la kejam mcm tu. sisa masukkan dalam plastik. pencinta alam la katakan tiga orang ni. hahaha





ni la orang cakap kenangan tak boleh dibeli di seven eleven. nanti kalau dapat tawaran sambung belajar dan jauh dari diaorang mesti rindu. so take a pic banyak-banyak nanti kalau jauh hilangkan rindu kat kawan-kawan. hehehe

ni cubaan berani mati. rilexkan diri dengar air terjun. memang asyik banget dong. hehe

and tangga dia. licin, curam dan ni baru separuh jalan. masih jauh lagi perjalanan. dan kat tangga ni la aku jatuh terduduk tapi bangun sambil buat muka cool terus jalan tak pandang orang belakang yang terkejut. siap keluar ayat lagi. "budak-budak nak belajar jln pun kena jatuh dulu baru pandai" haha. senget!


and the last. before turun bawah. ambik nafas jab nak turun tu satu hal. kalau yang bawa anak-anak tu prefer mandi kat bawah jela.  ok that all. #lifeupdate :)

1 comment:

Anonymous said...

Gamers that think it's too much of a hassle to leave their natural habitat for some more PSN point cards at the local Game X Change or Gamestop
can now grab them off Amazon's website. The
pricing also needs to be adjusted on their downloadable platforms, increased
competition from Apples' app store has changed many gamer's
conception of downloadable gaming prices. The expansion is not
for everyone but most players will enjoy it and I would recommend it
to current Red Dead Redemption fans but advise
new players to wait and see how they like the original game before they upgrade.



My blog post: psn codes