mr nuff

Wednesday, 18 June 2014

French Village Colmar tropicale, Bukit Tinggi,Pahang

Assalamualaikum..

Macam yang aku janjikan second entry untuk French village. lepas turun dari japanese village terus je tuju ke junction yang first korang naik tu. dari pondok bayar tu balik kiri. Yang ni better la. tak penat sebab lebih kepada banggunan yang colourfull.

cuaca time kami turun dari japanese village tu hujan renyai-renyai. tapi tape kat bukit kan hujan dia tak lama. sekejab je dah cerah balik. tapi kiteorg ni hujan ke tak hujan ke gambar mesti ambik. biar la berpayung pun. hehehehe





kat sini nak parking kereta takde la jauh mana. nak turun dari tempat parking tu ada lift. so ok la. tak penat just jalan for fun gituuu..heheh. so let go...! let the journey begin...





first sampai mesti terpegun. cantik sangat. walaupun takde perbezaan dari dulu lagi tapi still buat aku happy. entah la maybe aku ni jenis senang happy kot. bawa pergi jalan-jalan dah la. biar tak beli pape pun. dapat ambik gambar sekeping dua terus boleh senyum sampai ke esok. hahaha






satu je yang aku best tempat ni bila ada budak-budak main buih belon. nak beli tapi takde lak nampak orang jual. so ape yang budak-budak tu main aku interframe. hahaha





tempat dia takde la besar mana. jangan expect macam french betul tapi seni binaan dia tu berseni. cat pun takde lusuh-lusuh. semua cantik je.



budak ni suka benar tiapkan belon kat kiteorg. perempuan dua orang ni ape lagi ambik kesempatan main jugak laa...heheheh






kalau nak tengok full view boleh la naik ke menara dia. but don't worry ade lift laa. tidak semput jugak nak menapak naik tangga.




motif gambar ni tak ketahuan. pergi dengan diaorang memang jadi gila. hahaha





yang ni part last. selfie dengan swan. cantik dan bulu lembut tapi susah la nak sentuh. hujung-hujung jari je boleh. yang penting ikan dalam ni banyak. rasa macam nak ambik bawa balik. hahaha

ok that my #lifeupdate. so conclusion duit bukan penghalang nak pergi jalan-jalan. cuti-cuti malaysia. 

before that meh aku tlg calculate untuk korang yg nak pergi tu.

tol gombak pergi balik rm10
Bukit Tinggi rm 12 per head x 3 person
minyak kereta rm30
makan Mcd rm 5.50(mac chicken lunch treat) x 3person


so total seorang baru rm 30 plus minus laa... yang penting happy.!


No comments: