mr nuff

Sunday, 14 September 2014

Hangout Putrajaya

Assalamualaikum :)

actually gambar ni dah lama. err takde la lama sangat tapi ade la sebulan lebih. motif post entry yang dah lama? eh eh tanya banyak plak. blog aku suka hati aa. haha. sebenarnya i miss them. lepak-lepak dengan diaorang. sejak jadi student balik ni, masa malam aku banyak habiskan dengan study je *yo yo oo study* kihkihkih. tak kesah laa bunyi poyo sikit kan. tapi betul laa dah tak buat aktiviti hangout merata tempat dah. paling kuat pun setakat BP mall je. bosan gila kan life student. 

tapi kalau korang nak tau, life student ni la paling banyak masa terluang berbanding kerja. tapi satu je bezanya, duit cukup-cukup makan je. ye la sekarang fully ayah aku tanggung so bajet cukup-cukup makan,pakai jela. kalau time kerja dulu ye la boleh enjoy. sendiri kerja nak enjoy pun takde sape nak marah. 

dah la tanak bebel panjang, jabgi aku ada kelas pukul 3 petang hari ahad...ulanggg suara hari ahadddd....! johor start kelas hari ahad kot! sob!. lagi pun jabgi ade quiz sikit. chow. 

















doa dalam hati takde sapa baca entry ni please... aku tengah merapu meraban sorang-sorang kat bilik tunggu nak pergi kelas. nak study rasa mcm dah teror (ecehhh padahal malas) hahaha. so bye. next time aku up sikit pasal hostel life aku. untuk simpanan anak cucu baca dan kaji perangai tok dia ni. kah kah kah. k bye :)

Wednesday, 3 September 2014

New life new environment

Assalamualaikum,

hari ni aku post entry guna wifi free universiti. third day dah kat sini dan waktu taip ni tengah ponteng orentasi. hehe. mohon jgn tiru.  btw aku dah continue study. course? hurmm macam dulu jugak.

and i'm here now. :)

berkat tunggu setahun dan dapat la jugak pengalaman kerja selama setahun. macam-macam ragam kita jumpa. kerja tak sama dengan study. kerja duit sentiasa ada but time study masa sentiasa banyak even duit cukup-cukup je. that why aku lebih suka belajar. komitmen hanya pada kuliah,test,quiz,tutorial dan paling pening pun final year projek je. tapi kalau dah kerja, kerja tak pernah habis. kau pulun la siapkan banyak mana pun esok mesti ada kerja lagi. 


ok dah la. aku malas dah nak taip banyak-banyak. lagipun tengah sorok-sorok ni taip. dalam gelap kot. bertemankan lampu laptop je. biasa aa ponteng orentasi macam ni aah. bukan ape, asyik ceramah je. Boring!.