mr nuff

Saturday, 21 March 2015

Tasoh Lake Resort and Retreat

assalamualaikum :)

ade orang tanya aku, ape tempat menarik kat perlis. aku? hurmm lama gak nak fikir kat mana best. negeri orang dah terokai tapi negeri sendiri tataw. kah kah kah.

so ni salah satu tempat yang menarik kat perlis. menarik kat sini bukan yang jenis shopping complex ye adik adik.  aku ni tak suka sangat shopping complex. aku lebih suka pilih yang nature lagi best. well tasoh lake resort. nama pun lake kan mesti la ada tasik. tapi ni sebenarnya empangan timah tasoh yang salurkan air kepada separuh negeri perlis.

instant of gua kelam, taman anggur, air terjun bukit ayer, sungai batu pahat, tasik melati, ni salah satu tempat yang best jugak bawa anak buah aku jalan-jalan. kasi diaorang rilex sikit. asyik melepak kat rumah je. tak berkembang otak.


jalan nak ke sini senang je. guna arah laluan ke padang besar dan wang kelian. nampak signboard besar tasoh lake resort situ laa tempat dia.

 seronok angin kuat siap ajak main layang-layang lagi. haha



 "makcik kenapa bot ni tak jalan" hahahaha

 tanya ni ape ni. umairah balas ni laut lah makcik. tengok ade ombak. hahaha. laut pun boleh laaa




 seronok main baling-baling batu. hahaha. kanak-kanak sangat. :)



so enjoy my semester break. bawa anak buah jalan-jalan. belanja ice-cream dah. cukup lah buat budak-budak tu happy. so auntie pun happy :)

No comments: